Prostreno.cz

Drožďová polévka s petrželí

Chutná, zdravá polévka. Droždí v polévce se nebojte, není nijak dominantní, dodá polévce plnou chuť a aroma.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 263 kJ / 63 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky3g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Oloupanou nakrájenou cibuli a česnek orestujte v hrnci na rozehřátém másle.
  2. Pak přidejte očištěnou, nakrájenou petržel, osolte, opepřete, přidejte muškátový oříšek a podlijeme zeleninovým vývarem, nebo vodou.
  3. Přidejte rozdrobené droždí a vařte za občasného promíchání 30 minut.
  4. Polévku rozmixujte a zjemněte smetanou.
  5. Podávejte posypané petrželkou a tymiánem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    47,20g
  • Sacharidy:

    200,40g
    • Cukry:

      24,00g
  • Tuky:

    136,43g
  • Vláknina:

    66,00g

Aktivita pro spálení: 63 kcal

7

minut jízdy na kole

6

minut běhu

18

minut uklízení



Podobné recepty

Polévka s pórkem

45min
256 kJ

Pivní polévka

(3 hlasů)
45min
429 kJ

Krémová kedlubnová polévka

(6 hlasů)
45min
465 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Drožďová polévka s petrželí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat