Prostreno.cz

Krémová kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka s jablky, netradiční, ale velmi chutné.

Ohodnotit
(6 hlasů)
sun
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 376 kJ / 90 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky6g

Ingredience na

  • 1.3 l domácího zeleninového vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks velké kedlubny - + mladé listy kedlubny
  • 2 ks menších jablek - oloupaná, nakrájená
  • 1 ks velké cibule - nahrubo nakrájená
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka mletého pepře
  • 1 špetka mletého muškátového oříšku
  • 200 ml smetany
  • 6 lžic kvalitního oleje

Postup přípravy

  1. V hrnci na másle orestujte cibuli, přidejte kedluben, kedlubnové listy, jablko, zalijte vývarem a vařte 20 minut. Nechte trochu vychladnout a polévku rozmixujte.
  2. Rozmixovanou polévku přiveďte k varu, přidejte smetanu, muškátový oříšek a podle chuti osolte a opepřete.
  3. Podávejte pokapané kvalitním olejem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Krémová kedlubnová polévka

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat