Prostreno.cz

Sirup z černého bezu

Sirup lze použít nejen jako lék, ale také k jogurtu, vanilkové zmrzlině k přípravě nápojů, nebo na lívance.

  • 60min

    30min příprava

    30min vaření

  • 726 kJ / 173 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy41g
tuky1g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Nejdříve plody omyjte a zkraťte stonky.
  2. Vidličkou, nebo rukou otrhejte bobule (použijte rukavice) dejte je do kastrolu, přidejte rozříznutý vanilkový lusk a přilijte studenou vodu, aby byly bobule ponořené.
  3. Přiveďte k varu a nechte pomalu dusit minimálně 20 minut.
  4. Přeceďte přes sítko, šťávu nalijte do kastrolu, přidejte hnědý cukr, šťávu ze 2 citrónů a jednoho pomeranče.
  5. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
  6. Nechte mírně zchladit a šťávu nalijte do vyvařených lahví.
  7. Láhve uzavřete a šťávu uchovávejte v ledničce.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    8,61g
  • Sacharidy:

    169,40g
    • Cukry:

      119,37g
  • Tuky:

    8,47g
  • Vláknina:

    11,00g

Aktivita pro spálení: 173 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

51

minut uklízení



Podobné recepty

Jahodové smoothie s vločkami

(5 hlasů)
20min
172 kJ

Třešňový nápoj

(2 hlasů)
30min
117 kJ

Ananasová limonáda

(3 hlasů)
15min
106 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Sirup z černého bezu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat