Prostreno.cz

Sirup z černého bezu

Sirup lze použít nejen jako lék, ale také k jogurtu, vanilkové zmrzlině k přípravě nápojů, nebo na lívance.

12.07.2017 sun
60min

30min příprava

30min vaření

1082 kJ / 258 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Nejdříve plody omyjte a zkraťte stonky.
  2. Vidličkou, nebo rukou otrhejte bobule (použijte rukavice) dejte je do kastrolu, přidejte rozříznutý vanilkový lusk a přilijte studenou vodu, aby byly bobule ponořené.
  3. Přiveďte k varu a nechte pomalu dusit minimálně 20 minut.
  4. Přeceďte přes sítko, šťávu nalijte do kastrolu, přidejte hnědý cukr, šťávu ze 2 citrónů a jednoho pomeranče.
  5. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
  6. Nechte mírně zchladit a šťávu nalijte do vyvařených lahví.
  7. Láhve uzavřete a šťávu uchovávejte v ledničce.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    5,86 g
  • Sacharidy:

    804,00 g
    • Cukry:

      780,00 g
  • Tuky:

    1,72 g
  • Vláknina:

    46,50 g

Aktivita pro spálení:

1745 kcal
218

minut jízdy na kole

166

minut běhu

520

minut uklízení





Podobné recepty

Jahodové smoothie s vločkami

(5 hlasů)
20min
170 kJ

Třešňový nápoj

(2 hlasů)
30min
142 kJ

Ananasová limonáda

(3 hlasů)
15min
98 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Sirup z černého bezu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba