Prostreno.cz

Pikantní dušené čínské zelí

Pikantní zelí připravené podle čínské kuchařky.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 325 kJ / 77 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy5g
tuky6g

Ingredience na

  • 800 g čínského zelí
  • 1 ks červené chilli papričky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ks zázvoru - asi 3cm
  • 5 lžic oleje
  • 2 lžičky hnědého cukru
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 0,5 hrnku pažitky - nasekané
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. Očištěné zelí nakrájejte na širší proužky, papričku nasekejte nadrobno.
  2. Zázvor nastrouhejte, česnek nasekejte najemno.
  3. V hlubší velké pánvi rozehřejte olej. Do pánve nasypte zelí, přidejte chilli, česnek, zázvor, cukr, sójovou omáčku a citrónovou šťávu.
  4. Za stálého míchání duste 10 minut, podle chuti osolte.
  5. Podávejte posypané pažitkou a sezamovými semínky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,00g
  • Sacharidy:

    202,00g
    • Cukry:

      109,60g
  • Tuky:

    150,58g
  • Vláknina:

    21,00g

Aktivita pro spálení: 77 kcal

9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

22

minut uklízení



Podobné recepty

Zapečené zelí s rýží

(12 hlasů)
1h a 50min
518 kJ

Zeleninový rendlík

(20 hlasů)
40min
182 kJ

Zelný pekáček

(14 hlasů)
1h a 45min
573 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pikantní dušené čínské zelí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat