Prostreno.cz

Bramborový rendlík

K přípravě vydatného oběda vám postačí jeden rendlík.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 553 kJ / 132 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy9g
tuky8g

Ingredience na

  • 2 ks cibule
  • 1 ks velké barevné papriky
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce zeleného pepře
  • 4 ks vařených brambor
  • 300 g libových párků
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 200 ml domácího vývaru - zeleninový,nebo hovězí
  • Na posypání
  • 120 g strouhaného sýra čedar

Postup přípravy

  1. K přípravě pokrmu použijte velký rendlík vhodný do trouby. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte a nechte ji v rendlíku na másle zesklovatět. Přidejte nakrájenou papriku a 5 minut poduste.
  3. K paprice a cibuli nasypte na kostičky nakrájené brambory, nakrájené párky, zelený pepř, podle chuti osolte, opepřete a vše promíchejte.
  4. Zalijte vývarem a dejte na 35 minut do trouby.
  5. Před podáváním posypte strouhaným sýrem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bramborový rendlík

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat