Prostreno.cz

Sleďový salát

Salát ze sleďů v oleji.

  • 20min

    20min příprava

  • 1361 kJ / 325 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny23g
sacharidy5g
tuky17g

Ingredience na

  • 400 g sleďových filetů v oleji - v plastovém kelímku
  • 50 ml olivového oleje
  • 0,5 ks grapefruitu
  • 0,5 ks pórku - zelená část
  • 0,5 svazku čerstvého kopru
  • 2 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce pískového cukru

Postup přípravy

  1. Sleďové filety slijte a nechte dobře okapat.
  2. Grep důkladně omyjte, kůru nastrouhejte a z grepu vymačkejte šťávu, přidejte cukr, vinný ocet, olej a vše promíchejte.
  3. Filety uložte do misky, zakápněte připravenou grapefruitovou šťávou.
  4. Misku uzavřete s dejte do lednice, marinujte nejlépe přes noc.
  5. Před podáváním posypte nakrájeným pórkem a koprem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Sleďový salát

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat