Prostreno.cz

Zapečený květák

Květák zapečený s anglickou slaninou, sýrem a vejci.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 577 kJ / 138 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy4g
tuky9g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Omytý květák rozdělte na malé růžičky a nasypte je do zapékací misky.
  3. Přidejte na kostičky pokrájenou slaninu, sýr a na plátky nakrájenou cibulku, vše promíchejte.
  4. Ve velké misce vyšlehejte vejce, mléko, česnek, papriku, sůl a pepř.
  5. Směsí zalijte květák.
  6. Pečte v troubě 40 minut.
  7. Podávejte s oblíbenou omáčkou, ozdobené nakrájenou cibulkou.

TIP:

K podávání můžete použít ďábelskou omáčku, omáčku na špízy, steaky, ostrý kečup apod.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    115,90g
  • Sacharidy:

    189,06g
    • Cukry:

      31,54g
  • Tuky:

    100,43g
  • Vláknina:

    66,00g

Aktivita pro spálení: 138 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

41

minut uklízení



Podobné recepty

Květák s dýňovými semínky

(10 hlasů)
30min
1806 kJ

Květákové placičky

(11 hlasů)
50min
900 kJ

Květák s ořechovým sypáním

(14 hlasů)
25min
1131 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Zapečený květák

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat