Prostreno.cz

Zelenina zapečená v listovém těstě

Listové těsto je vděčná surovina, ze které můžete vykouzlit nespočet dobrot.Vyzkoušejte listové těsto v kombinaci se zeleninou.

  • 1h a 35min

    35min příprava

    60min vaření

  • 864 kJ / 206 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy15g
tuky13g

Ingredience na

  • 500 g listového těsta
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce lístků čerstvého tymiánu - případně lžíce sušeného
  • 1 lžička soli
  • 2 špetky strouhaného muškátového oříšku
  • 3 špetky mletého pepře
  • 1 stonek řapíkatého celeru - nakrájený na kostičky
  • 1 ks celého pórku
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks květáku
  • 250 g lesních hub, nebo žampionů
  • 150 g hrášku - čerstvý,nebo mražený
  • 250 ml husté, zakysané smetany
  • Na potření
  • 1 ks žloutku

Postup přípravy

  1. V kastrolu na 3 lžících másla orestujte na plátky nakrájený pórek a celer.
  2. Přidejte očištěné, nakrájené houby a duste, až se odpaří voda z hub.
  3. Květák rozdělte na malé růžičky a spolu s nakrájenou mrkví povařte 5 minut v osolené vodě. Pak zeleninu sceďte.
  4. Předehřejte troubu na 190 °C.
  5. Zeleninu a houby dejte do velké mísy, přidejte hrášek, tymián, muškátový oříšek, zeleninu podle chuti osolte, opepřete, přidejte zakysanou smetanu a promíchejte.
  6. Listové těsto vyválejte na 2 stejně velké pláty. Velikost zvolte podle zapékací misky, ve které budete zeleninu péct.
  7. Jedním plátem vyložte zapékací misku i okraje.
  8. Na těsto do zapékací misky rozprostřete připravenou zeleninu.
  9. Zeleninu přikryjte druhým kouskem vyváleného těsta, potřete rozšlehaným žloutkem a okraje spojte.
  10. Pečte v troubě až těsto začne zlátnout. Přibližně 30-35 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zelenina zapečená v listovém těstě

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat