Prostreno.cz

Závin s houbami

Závin nemusí být nutně jen na sladko. V podzimní sezoně určitě vyzkoušejte závin plněný houbami.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 10min

    35min příprava

    35min vaření

  • 928 kJ / 221 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy12g
tuky15g

Ingredience na

  • 400 g listového těsta
  • Na náplň
  • 120 g anglické slaniny
  • 1 lžíce oleje
  • 300 g čerstvých hub
  • 0,5 ks pórku
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého černého pepře
  • 1 špetka kmínu
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 ks vejce
  • Na ozdobu
  • 1 hrst čerstvé řeřichy
  • Na potření
  • 1 ks vejce - rozšlehané

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájejte na kostičky a nasypte ji na pánev s jednou lžící oleje.
  2. Přidejte nakrájený pórek a na mírném ohni míchejte 2 minuty.
  3. K pórku přidejte očištěné, nakrájené houby, podle chuti osolte, opepřete, přidejte špetku kmínu a duste, až se odpaří voda z hub.
  4. K podušeným houbám vmíchejte vejce, zakysanou smetanu a nechte houby vychladnout.
  5. Těsto rozválejte na plát. Můžete připravit jeden větší závin, nebo dva menší.
  6. Na těsto rozprostřete houbovou směs, zabalte do tvaru závinu a položte na plech vyložený pečícím papírem.
  7. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C do zlatova.
  8. Upečený závin ozdobte řeřichou.

TIP:

Závin můžete připravit i z jiného těsta, každá kuchařka má určitě to své oblíbené.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Závin s houbami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat