Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Pečené batátové hranolky

lanvin
5hlasů
Hodnotit

0min

1143 kJ

energetická hodnota na 100g

99 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:20g tuky14g sacharidy8g bílkoviny

Pečené sladké brambory s parmazánem a droždím Tebi.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 2 ks batátů
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 4 špetky soli
  • 2 špetky drceného barevného pepře
  • 1 hrst čerstvé petrželky - nasekané
  • 1 stroužek česneku
  • 5 lžic strouhaného parmezánu
  • 0,5 hrnku kešu ořechů
  • 1 lžíce lahůdkového droždí

Postup přípravy

  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Kešu ořechy rozmixujte.
  • Brambory důkladně omyjte kartáčkem a nakrájejte je na hranolky.
  • Plech vyložte pečícím papírem a jemně ho potřete olejem.
  • Na plech nasypte bramborové hranolky, pokapejte je olejem a posypte solí a pepřem.
  • Pečte v troubě přibližně 25 minut (doměkka), v polovině pečení hranolky promíchejte.
  • Upečené brambory nasypte do misky, posypte je lahůdkovým droždím, jemně nasekaným česnekem, kešu ořechy, parmezánem a nasekanou petrželkou.
TIP:

Krom vysokého procenta vody a přírodních cukrů obsahují batáty nezanedbatelné množství vlákniny, pektinů a bílkovin. Krom toho obsahují draslík, vápník, fosfor, vitaminy skupiny B, provitamin A, lutein a zeaxanthin. Nechybí v nich ani rostlinné steroly, které snižují hladinu cholesterolu v krvi.

Květákový salát s jablky

Květákový salát s jablky

60min 260kJ 120 Kč

Podobné recepty

Brambory s parmezánem

Brambory s parmezánem

1 hlas
55min 485 kJ 60 Kč
Bylinkové knedlíčky

Bylinkové knedlíčky

1 hlas
45min 701 kJ 50 Kč
Rajčata pečená s bylinkami

Rajčata pečená s bylinkami

1 hlas
1h a 15min 244 kJ 60 Kč
Čatní z lilku

Čatní z lilku

0 hlasů
60min 726 kJ 90 Kč
Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina

3 hlasy
35min 238 kJ 85 Kč
Meruňky s chilli papričkou

Meruňky s chilli papričkou

2 hlasy
45min 571 kJ 99 Kč

Články nejen o vaření