Prostreno.cz

Rybí paštika

Skvělá rybí paštika vám určitě zachutná. Dejte si záležet při výběru ryby.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 2h a 0min

    45min příprava

    1h a 15min vaření

  • 540 kJ / 129 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy3g
tuky7g

Ingredience na

  • 700 g chlazené, nebo mražené ryby - treska, štikozubec, nebo jiná bílá ryba
  • 6 ks vajec
  • 1 ks menšího pórku
  • 200 ml 33% smetany
  • 400 g drcených, konzervovaných rajčat
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 0,5 hrnku jemně nakrájené pažitky
  • Na omáčku
  • 5 lžic majonézy
  • 2 lžíce kečupu
  • 50 ml pomerančového džusu
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • 1 špetka soli
  • Na vymazání
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Rybu vložte do vařící osolené vody a vařte 5 minut. Vypněte zdroj tepla a rybu nechte ještě 5 minut ve vodě.
  3. V pánvi rozehřejte olej, přidejte nakrájený pórek a nechte pórek 5 minut dusit.
  4. Rybu vyndejte z vody a nasekejte ji nožem, nebo “natrhejte“ vidličkou.
  5. Do velké misky rozklepněte vejce a lehce je prošlehejte.
  6. Přidejte drcená rajčata, smetanu, vychladlý pórek a nasekanou rybu. Směs osolte, opepřete a vše důkladně promíchejte.
  7. Formu na chlebíček vymažte olejem.
  8. Rybí směs nalijte do formy a formu postavte do nádoby naplněné vodou. Voda by měla být alespoň do poloviny chlebíčkové formy. Pečte v předehřáté troubě 60-70 minut.
  9. Mezitím si připravte růžovou omáčku. Do misky dejte majonézu, kečup a pomerančový džus.Vše prošlehejte metličkou. Dochuťte pepřem a špetkou soli.
  10. Hotovou paštiku nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou, posypané pažitkou.
  11. Podávejte teplé.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí paštika

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat