Prostreno.cz

Silvestrovské žampionové kanapky

Občerstvení nejen na silvestrovskou noc.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 60min

    30min příprava

    30min vaření

  • 728 kJ / 174 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy17g
tuky9g

Ingredience na

  • 450 g malých, hnědých žampionů
  • 1 ks velké šalotky
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 120 g baby špenátu - hrubě nasekaného
  • 0,5 šálku panko strouhanky
  • 5 lžic neslazeného kondenzovaného mléka
  • 100 g strouhaného parmezánu
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • Na potření
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Z žampionů odkrojte nožičky.
  3. Plech vyložte pečícím papírem a potřete ho olejem.
  4. Kloboučky hub uložte na plech, potřete je olejem, jemně je osolte, opepřete a plech dejte na 15 minut do trouby.
  5. Na pánev s rozehřátým olejem nasypte nakrájenou šalotku, nasekané nožičky žampionů a špenát.
  6. Přidejte kondenzované mléko a za občasného promíchání duste 5 minut, nebo až špenát „zavadne“.
  7. Vmíchejte panko strouhanku a polovinu sýra.
  8. Žampiony vyndejte z trouby, naplňte je připravenou směsí, posypte zbytkem sýra a dejte je zpět na 5-8 minut do trouby.

TIP:

Žampiony koupíte v marketech, jsou ve vaničce a mají název „krémové žampiony“.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Silvestrovské žampionové kanapky

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat