Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Pečená zelenina

lanvin
2hlasy
Hodnotit

60min

25min příprava

35min vaření

492 kJ

energetická hodnota na 100g

99 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:8g tuky8g sacharidy3g bílkoviny

Jednoduchý recept na pečenou zeleninu, která je vhodná jako příloha, nebo samostatný pokrm.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 500 g růžičkové kapusty
  • 1 ks malé dýně hokaido
  • 2 ks brambor
  • 1 ks květáku
  • 70 ml rostlinného oleje
  • 2 lžíce oleje z vlašských ořechů
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1,5 lžíce žluté miso pasty
  • 1 špetka mletého černého pepře

Postup přípravy

  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Dýni nakrájejte na kostky, na stejně velké kostky nakrájejte oloupané brambory.
  • Květák rozdělte na malé růžičky, očištěnou růžičkovou kapustu překrojte napůl.
  • Zeleninu nasypte do zapékací misky, nebo pekáčku.
  • Olej důkladně vymíchejte s limetkovou šťávou, pepřem a miso pastou.
  • Olejem potřete zeleninu.
  • Zeleninu přikryjte a pečte v předehřáté troubě přibližně 35 minut, nebo až je zelenina měkká.
  • Pokud je třeba, podlijte zeleninu malým množstvím vody. Během pečení zeleninu minimálně jednou promíchejte.
TIP:

Miso je hustá kořenící pasta ze sójových bobů, soli a obvykle i druhu obilí (miso sójové, rýžové, ječmenné). Je skvělá náhrada masových, bujonových kostek.

Batátová polévka se špenátem

Batátová polévka se špenátem

3 hlasy
55min 344kJ 99 Kč
Bramborový salát s jogurtem

Bramborový salát s jogurtem

4 hlasy
45min 408kJ 55 Kč

Podobné recepty

Rizoto s lilkem

Rizoto s lilkem

1 hlas
1h a 30min 478 kJ 99 Kč
Paprika plněná brokolicí

Paprika plněná brokolicí

5 hlasů
1h a 35min 523 kJ 150 Kč
Zeleninový guláš

Zeleninový guláš

2 hlasy
1h a 15min 314 kJ 120 Kč
Zapečená cuketa

Zapečená cuketa

1 hlas
1h a 5min 718 kJ 130 Kč
Bramboráčky s koprem

Bramboráčky s koprem

0 hlasů
50min 599 kJ 55 Kč
Brokolice zapečená s květákem

Brokolice zapečená s květákem

4 hlasy
55min 494 kJ 80 Kč

Články nejen o vaření