Prostreno.cz

Pečená zelenina

Jednoduchý recept na pečenou zeleninu, která je vhodná jako příloha, nebo samostatný pokrm.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 492 kJ / 117 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy8g
tuky8g

Ingredience na

  • 500 g růžičkové kapusty
  • 1 ks malé dýně hokaido
  • 2 ks brambor
  • 1 ks květáku
  • 70 ml rostlinného oleje
  • 2 lžíce oleje z vlašských ořechů
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1,5 lžíce žluté miso pasty
  • 1 špetka mletého černého pepře

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Dýni nakrájejte na kostky, na stejně velké kostky nakrájejte oloupané brambory.
  3. Květák rozdělte na malé růžičky, očištěnou růžičkovou kapustu překrojte napůl.
  4. Zeleninu nasypte do zapékací misky, nebo pekáčku.
  5. Olej důkladně vymíchejte s limetkovou šťávou, pepřem a miso pastou.
  6. Olejem potřete zeleninu.
  7. Zeleninu přikryjte a pečte v předehřáté troubě přibližně 35 minut, nebo až je zelenina měkká.
  8. Pokud je třeba, podlijte zeleninu malým množstvím vody. Během pečení zeleninu minimálně jednou promíchejte.

TIP:

Miso je hustá kořenící pasta ze sójových bobů, soli a obvykle i druhu obilí (miso sójové, rýžové, ječmenné). Je skvělá náhrada masových, bujonových kostek.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečená zelenina

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat