Prostreno.cz

Vepřové kostky na černém pivu

Pečené kostky vepřového masa s jablky a černým pivem.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 608 kJ / 145 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy5g
tuky9g

Ingredience na

  • 500 g libového vepřového bůčku
  • 600 g vepřové kýty
  • 2 ks větší cibule
  • 2 ks jablek
  • 5 stroužků česneku
  • 500 ml černého piva
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • 0,5 lžičky kmínu

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Maso nakrájejte na stejně velké kostky, cibuli na půlměsíčky.
  3. Bůček nasypte do pekáčku, přidejte cibuli, na plátky nakrájený česnek, koření a dobře promíchejte.
  4. Maso podlijte pivem a pečte v troubě 35 minut.
  5. Pak k masu přidejte nakrájenou kýtu a pečte 45 minut.
  6. Přibližně 20 minut před koncem pečení přidejte jablka, nakrájená na půlměsíčky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    100,90g
  • Sacharidy:

    221,30g
    • Cukry:

      33,20g
  • Tuky:

    74,83g
  • Vláknina:

    74,00g

Aktivita pro spálení: 145 kcal

18

minut jízdy na kole

13

minut běhu

43

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřová pečeně s hruškami

(2 hlasů)
1h a 55min
688 kJ

Vepřové kotlety na rozmarýnu

(3 hlasů)
40min
1376 kJ

Vepřová kotleta se smetanovou omáčkou

(5 hlasů)
1h a 30min
713 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové kostky na černém pivu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat