Prostreno.cz

Vepřová kotleta se smetanovou omáčkou

Pečená, marinovaná kotleta se smetanovou omáčkou.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 470 kJ / 112 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy5g
tuky8g

Ingredience na

  • 1 kg vepřové kotlety bez kosti vcelku
  • 1 lžička soli
  • Na marinádu
  • 300 ml bílého jogurtu
  • 2 stroužky česneku - prolisovaného
  • 3 lžíce čerstvých bylinek - směs - rozmarýn, tymián, oregano aj.
  • 3 špetky mletého černého pepře
  • Na omáčku
  • 4 ks šalotky
  • 2 lžíce másla
  • 250 ml jablečné šťávy
  • 250 ml 33% smetany
  • 2 lžičky hořčice
  • 1 lžička redukce balsamico
  • 2 lžíce světlé instantní jíšky
  • 120 ml zeleninového vývaru
  • Na ozdobu
  • 3 snítky čerstvého tymiánu

Postup přípravy

  1. Suroviny na marinádu promíchejte ve vhodné misce na marinování.
  2. V marinádě maso obalte, misku přikryjte a maso nechte v chladu marinovat, nejlépe přes noc.
  3. Maso otřete papírovým ubrouskem, položte ho do pekáčku, maso osolte, lehce podlijte vodou, nebo vývarem a přikryté pečte v troubě předehřáté na 190 °C doměkka.
  4. Na másle nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou šalotku, šalotku zalijte jablečnou šťávou, vývarem a duste, až se šťáva zredukuje na polovinu.
  5. Přidejte smetanu, jíšku, hořčici, redukci balsamico a vařte 10 minut.
  6. Měkké maso nakrájejte na plátky a podávejte přelité omáčkou, posypané lístečky tymiánu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová kotleta se smetanovou omáčkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat