Prostreno.cz

Vepřové maso dušené s cuketou

Dušené vepřové maso s cuketou a smetanovou omáčkou.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 639 kJ / 152 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy6g
tuky12g

Ingredience na

  • 800 g vepřového masa - kýta, plec, nebo kotleta
  • 2 špetky soli
  • 3 ks cibule
  • 2 ks malé zelené cukety
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička drceného černé pepře
  • 1 lžička kajenského pepře
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 500 ml silného domácího vývaru - hovězí,nebo zeleninový
  • 250 ml 33 % smetany - nebo smetany na vaření

Postup přípravy

  1. V hrnci na dvou lžících másla nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte na kostky nakrájené maso a maso orestujte do zlatova.
  3. Maso lehce osolte, podlijte vývarem a přikryté duste 20 minut.
  4. Omyté cukety nakrájejte na kostky a přidejte je k masu.
  5. Ve smetané rozmíchejte mouku a maso zalijte.
  6. Maso dochuťte pepřem, medem a duste doměkka.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    62,52g
  • Sacharidy:

    308,10g
    • Cukry:

      101,20g
  • Tuky:

    146,45g
  • Vláknina:

    55,00g

Aktivita pro spálení: 152 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřové kotlety na rozmarýnu

(3 hlasů)
40min
1376 kJ

Vepřová kotleta se smetanovou omáčkou

(5 hlasů)
1h a 30min
713 kJ

Vepřové maso s houbami

1h a 20min
555 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso dušené s cuketou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat