Prostreno.cz

Vepřové nudličky se šalotkou a zelenými fazolkami

Minutka z vepřového masa.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 441 kJ / 105 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy9g
tuky4g

Ingredience na

  • 800 g vepřové panenky - nebo kýty
  • 8 ks menších šalotek
  • 6 stroužků česneku
  • 50 ml rýžového vína
  • 4 špetky soli
  • 4 lžíce ořechového oleje
  • 50 ml tmavé sójové omáčky
  • 250 g zelených fazolek
  • 2 špetky mletého pepře
  • 1 lžíce rostlinného oleje

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na nudličky.
  2. Šalotky a česnek oloupejte.
  3. Ve velké pánvi nechte rozehřát olej, přidejte šalotky, česnek, sojovou omáčku a minutu míchejte.
  4. K šalotkám nasypte maso, fazolky a duste, až je maso měkké.
  5. Maso zakápněte rýžovým vínem a dochuťte solí a pepřem.

TIP:

V létě použijte fazolky čerstvé, v zimě můžou být mražené (před použitím rozmražené), případně konzervované, dobře okapané.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    50,20g
  • Sacharidy:

    133,00g
    • Cukry:

      17,80g
  • Tuky:

    204,76g
  • Vláknina:

    32,00g

Aktivita pro spálení: 105 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

31

minut uklízení



Podobné recepty

Dušená vepřová játra

(2 hlasů)
45min
541 kJ

Kuličky z vepřového masa v okurkové omáčce

(5 hlasů)
1h a 10min
844 kJ

Vepřové kostky na černém pivu

(3 hlasů)
1h a 50min
609 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové nudličky se šalotkou a zelenými fazolkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat