Prostreno.cz

Velikonoční bábovka

Klasická, vláčná, olejová bábovka, vylepšená máslovým krémem a mandlemi.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 45min

    60min příprava

    45min vaření

  • 2000 kJ / 478 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy47g
tuky30g

Ingredience na

  • 2 lžíce hrubé mouky - na vysypání formy
  • Na krém
  • 200 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 lžíce strouhané citronové kůry
  • Na ozdobu
  • 80 g plátků mandlí
  • 20 ks malých velikonočních vajíček - marcipánové, nebo čokoládové
  • Na těsto
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek moučkového cukru - podle chuti méně
  • 0,5 hrnku oleje
  • 0,5 hrnku mléka
  • 3 ks vajec
  • 1 ks kypřícího prášku do pečiva
  • 1 ks vanilkový cukr
  • Na vymazání
  • 1 lžíce tuku

Postup přípravy

  1. Formu na bábovku vymažte tukem a vysypte hrubou moukou.
  2. Troubu předehřejte na 190 °C.
  3. Všechny ingredience na těsto důkladně prošlehejte v misce.
  4. Těsto nalijte do připravené formy.
  5. Pečte 40-45 minut, jestli je bábovka upečená, vyzkoušejte špejlí. Bábovku je dobré při pečení přikrýt alobalem.
  6. Upečenou bábovku nechte důkladně vychladnout.
  7. Máslo, cukr a citronovou kůru vyšlehejte do hladkého krému.
  8. Krémem potřete bábovku a ozdobte ji plátky mandlí.
  9. Bábovku ještě ozdobte barevnými vajíčky.

TIP:

Na potření bábovky můžete použít jakýkoli krém, případně oblíbenou polevu.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    66,95g
  • Sacharidy:

    588,66g
    • Cukry:

      306,00g
  • Tuky:

    386,51g
  • Vláknina:

    16,80g

Aktivita pro spálení: 478 kcal

59

minut jízdy na kole

45

minut běhu

142

minut uklízení



Podobné recepty

Dezert z ovesných vloček

(6 hlasů)
45min
750 kJ

Dýňový chlebíček

(7 hlasů)
1h a 15min
1074 kJ

Kakaová roláda

(7 hlasů)
1h a 15min
1187 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Velikonoční bábovka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat