Prostreno.cz

Kedlubnová polévka

Vyzkoušejte chutnou, sytou, kedlubnovou polévku.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 306 kJ / 73 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy8g
tuky3g

Ingredience na

  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • 2 ks velké kedlubny
  • 1,2 l domácího zeleninového vývaru
  • 2 špetky mletého pepře - volitelné
  • 2 ks brambory
  • 400 ml mléka
  • 1 ks žloutek
  • 1 hrst zelené petrželky - nakrájené
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. 1,5 oloupané kedlubny a oloupané brambory nakrájejte na kostičky. Zbývající polovinu kedlubny nastrouhejte a dejte stranou.
  2. V hrnci připravte z másla a mouky světlou jíšku, kterou za stálého míchání zalijte vývarem.
  3. Přidejte nakrájené kedlubny, brambory a vařte, až je zelenina měkká.
  4. V mléce rozšlehejte žloutek a za stálého míchání přidejte do polévky.
  5. Polévku podle chuti osolte a opepřete.
  6. Polévku podávejte ozdobenou nastrouhanou kedlubnou a nasekanou petrželkou.

TIP:

Pokud máte rádi husté, krémové polévky, polévku rozmixujte.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kedlubnová polévka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat