Prostreno.cz

Zeleninová polévka s ovesnými vločkami

Zeleninový krém zahuštěný ovesnými vločkami.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 371 kJ / 88 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy9g
tuky5g

Ingredience na

  • 300 g květáku
  • 300 g brambor
  • 0,5 ks pórku - pouze bílá část
  • 1 ks jablka
  • 0,5 ks čerstvého fenyklu
  • 2 lžíce másla
  • 1,5 l domácího zeleninového vývaru - nebo vody
  • 2 lžíce ovesných vloček
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 0,5 lžičky mleté kurkumy
  • 200 ml smetany na vaření
  • K podávání
  • 6 lžic olivového oleje
  • 6 lžic konzervovaných sojových bobů - případně kukuřice
  • Na ozdobu
  • 1 hrst oblíbených bylinek

Postup přípravy

  1. Květák rozdělte na malé růžičky, oloupané brambory nakrájejte na kostičky, očištěný fenykl nakrájejte na nudličky a očištěný pórek nakrájejte na kolečka.
  2. Jablko oloupejte a nakrájejte na malé kousky.
  3. V hrnci nechte rozpustit máslo, přidejte kurkumu, zeleninu a zeleninu orestujte.
  4. Zeleninu zalijte vývarem, přidejte jablko a vařte, až je zelenina měkká.
  5. Polévku rozmixujte, přidejte smetanu, ovesné vločky, dochuťte muškátovým oříškem, podle chuti osolte a vařte 10 minut.
  6. V pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte propláchnuté, dobře okapané sojové boby a orestujte je zvolna dozlatova.
  7. Polévku podávejte se sojovými boby s trochou oleje, ozdobenou bylinkami.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zeleninová polévka s ovesnými vločkami

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat