Prostreno.cz

Quinoa s fazolemi a rajčaty

Quinoa, fazole, kukuřice a rajčata.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 842 kJ / 201 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy30g
tuky6g

Ingredience na

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule - nakrájené
  • 200 g zrn kukuřice - čerstvé nebo mražené
  • 1 stroužek česneku - nasekaného
  • 1.5 hrnku suché quinoi
  • 300 g konzervovaných krájených rajčat - nebo čerstvá rajčata
  • 400 g konzervovaných červených fazolí
  • 1 ks malé chilli papričky - volitelné
  • 2 špetky mletého kmínu
  • 1 lžička oregana
  • 3 špetky soli
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 2 lžíce čerstvého koriandru - nakrájeného

Postup přípravy

  1. Quinou připravte podle návodu na obalu, k zalití je nejlépe použít slabý zeleninový vývar.
  2. Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  3. Přidejte zrna kukuřice, česnek a 2 minuty restujte.
  4. Přidejte rajčata (z rajčat slijte polovinu nálevu), scezené, propláchnuté fazole, nakrájenou chilli papričku bez semínek, kmín, oregano a podle chuti sůl. Duste odkryté přibližně 20 minut.
  5. Ke konci dušení vmíchejte quinou.
  6. Dochuťte limetovou šťávou a podávejte posypané nasekaným koriandrem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Quinoa s fazolemi a rajčaty

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat