Prostreno.cz

Ryby dušené v zelenině

Tento recept je jednoduchý, rychlý a výsledek dokonalý. Navíc vše připravíte v jednom pekáčku.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 437 kJ / 104 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy6g
tuky5g

Ingredience na

  • 4 porce rybího filé - čerstvé,nebo chlazené á 180 -200 g
  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • 1 špetka mletého muškátového oříšku
  • 1 lžíce nastrouhané citronové kůry
  • 0,5 hrnku petrželky - čerstvě nasekané
  • 6 špetek soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 350 g zeleniny - mrkev,hrášek,kukuřice,fazolky aj.
  • 120 g strouhaného sýra - nejlépe čedar

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. V pekáčku rozehřejte máslo, přidejte mouku a připravte jíšku.
  3. Jíšku zalijte mlékem, dochuťte muškátovým oříškem, solí a za stálého míchání 5 minut vařte.
  4. Přidejte zeleninu, citronovou kůru a promíchejte.
  5. Zelenina může být mražená, pokud použijete čerstvou, nakrájejte ji na malé kousky.
  6. Zeleninu dejte na 10 minut do předehřáté trouby.
  7. Po deseti minutách vložte k zelenině osolené, opepřené porce ryby.
  8. Dejte zpět do trouby a podle velikosti porcí ryby duste přikryté přibližně 25 minut.
  9. Před dopečením posypte vše sýrem a nasekanou petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryby dušené v zelenině

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat