Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Meruňkové čatní s mandlemi

lanvin
4hlasy
Hodnotit

1h a 10min

25min příprava

45min vaření

450 kJ

energetická hodnota na 100g

130 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky18g sacharidy1g bílkoviny

Čatní je pikantní ostro-sladko-kyselá „marmeláda“, kterou je skvělé si dát jako přílohu k masu, nebo k sýrům.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1.2 kg vypeckovaných meruněk
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 100 ml balzamikového octa
  • 100 ml jablečného octa
  • 150 g cukru krupice
  • 4 lístky meduňky - nasekané
  • 40 g plátků mandlí - nasekaných
  • 0.5 lžičky soli
  • 1.5 lžíce hořčičných semínek
  • 1 lžička čerstvého zázvoru - nastrouhaného
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička červené kari pasty

Postup přípravy

  • Meruňky nakrájejte na kousky.
  • Oloupanou cibuli nechte zesklovatět na oleji.
  • Přisypte česnek nakrájený na tenké plátky, přidejte kari pastu a promíchejte.
  • K cibuli nasypte nakrájené meruňky, osolte, přidejte ocet, hořčičná semínka, cukr, kari koření, mandle a duste, až se odpaří skoro všechna tekutina.
  • Nakonec vmíchejte nastrouhaný zázvor a jemně nasekanou meduňku.
  • Horkou směs dejte do skleniček, uzavřete je víčky a otočte dnem vzhůru. Nechte vychladnout.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

5 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

2 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Pesto z rukoly

Pesto z rukoly

0 hlasů
15min 1730 kJ 90 Kč
Pikantní omáčka z rajčat

Pikantní omáčka z rajčat

1 hlas
1h a 5min 365 kJ 60 Kč
Pesto ze sušených rajčat

Pesto ze sušených rajčat

3 hlasy
15min 920 kJ 95 Kč
Bylinková olejová zálivka

Bylinková olejová zálivka

2 hlasy
25min 2886 kJ 70 Kč
Zeleninová salsa

Zeleninová salsa

2 hlasy
1h a 5min 289 kJ 90 Kč
Dresink s dijonskou hořčicí

Dresink s dijonskou hořčicí

1 hlas
15min 1218 kJ 45 Kč

Články nejen o vaření