Prostreno.cz

Meruňkové čatní s mandlemi

Čatní je pikantní ostro-sladko-kyselá „marmeláda“, kterou je skvělé si dát jako přílohu k masu, nebo k sýrům.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 455 kJ / 108 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy18g
tuky3g

Ingredience na

  • 1.2 kg vypeckovaných meruněk
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 100 ml balzamikového octa
  • 100 ml jablečného octa
  • 150 g cukru krupice
  • 4 lístky meduňky - nasekané
  • 40 g plátků mandlí - nasekaných
  • 0.5 lžičky soli
  • 1.5 lžíce hořčičných semínek
  • 1 lžička čerstvého zázvoru - nastrouhaného
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička červené kari pasty

Postup přípravy

  1. Meruňky nakrájejte na kousky.
  2. Oloupanou cibuli nechte zesklovatět na oleji.
  3. Přisypte česnek nakrájený na tenké plátky, přidejte kari pastu a promíchejte.
  4. K cibuli nasypte nakrájené meruňky, osolte, přidejte ocet, hořčičná semínka, cukr, kari koření, mandle a duste, až se odpaří skoro všechna tekutina.
  5. Nakonec vmíchejte nastrouhaný zázvor a jemně nasekanou meduňku.
  6. Horkou směs dejte do skleniček, uzavřete je víčky a otočte dnem vzhůru. Nechte vychladnout.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Meruňkové čatní s mandlemi

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat