Prostreno.cz

Polévka ze sladkých brambor

Mexický, pikantní bramborový krém z batátů a pórku.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 292 kJ / 69 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy9g
tuky3g

Ingredience na

  • 2 ks batátů
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 ks cibule
  • 1 ks malého pórku - bílá a světle zelená část
  • 1 stroužek česneku
  • 1 ks zelené chilli papričky
  • 1.5 l domácího kuřecího vývaru - slabšího
  • 200 ml smetany
  • 2 špetky soli
  • 0.5 hrnku nasekaných listů koriandru
  • Na ozdobu
  • 6 lžiček chilli omáčky

Postup přípravy

  1. V hrnci na oleji nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli, přidejte na plátky pokrájený pórek a 5 minut míchejte.
  2. Přidejte na plátky nakrájený česnek a chilli papričku bez semínek.
  3. Promíchejte, přidejte na kostičky nakrájené, oloupané brambory, zalijte vývarem a vařte, až jsou brambory měkké.
  4. Do polévky vmíchejte smetanu a polévku rozmixujte ponorným mixérem.
  5. Podle potřeby polévku dochuťte soli.
  6. Podávejte posypané nasekaným koriandrem, pokapané chilli omáčkou.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Polévka ze sladkých brambor

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat