Prostreno.cz

Pečené brambůrky

Recept na křupavé brambory s cibulí a tymiánem.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 443 kJ / 106 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy15g
tuky5g

Ingredience na

  • 2 kg brambor - středně velkých
  • 100 g másla
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1/2 lžičky chilli
  • 4 ks cibule
  • 8 snítek čerstvého tymiánu
  • 1 lžička soli

Postup přípravy

  1. Máslo rozehřejte a promíchejte s nasekaným tymiánem, špetkou soli a chilli. Oloupané brambory na struhadle nakrájejte na velmi tenké plátky a posypte solí.
  2. Olejem vymažte zapékací misku a brambory uložte (jako na fotografii). Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka a uložte mezi brambory.
  3. Vše potřete máslem s tymiánem a chilli. Vložte do trouby vyhřáté na 190°C a upečte dozlatova. Podávejte horké se zakysanou smetanou nebo jako přílohu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    9,80g
  • Sacharidy:

    58,80g
    • Cukry:

      11,33g
  • Tuky:

    181,91g
  • Vláknina:

    18,00g

Aktivita pro spálení: 106 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

31

minut uklízení



Podobné recepty

Bramboráčky se zakysanou smetanou

(20 hlasů)
20min
441 kJ

Brambory zapečené se slaninou a sýrem podle Itala

(27 hlasů)
35min
680 kJ

Zapečené brambory s brokolicí a nivou

(24 hlasů)
1h a 25min
411 kJ
Více receptů

Celkem 2 komentářů

heenna
26.12.2015

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pečené brambůrky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat