Prostreno.cz

Vepřové maso se slaninovou omáčkou a křenem

Šťavnaté maso s pikantní omáčkou.

  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 906 kJ / 216 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy3g
tuky20g

Ingredience na

  • 800 g vepřového masa - kýta,nebo kotleta bez kostí
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 0.5 lžičky soli
  • 200 g uzené slaniny - nakrájené na kostky
  • 1 ks bílé cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 200 ml domácího masového vývaru
  • 2 lžíce tmavé instantní jíšky
  • 2 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na čtyři silnější plátky, osolte je a opepřete.
  2. V hrnci, nebo kastrolu rozehřejte 3 lžíce oleje a maso orestujte z obou stran. Orestované maso vyndejte na talíř.
  3. Do nádoby, ve které jste restovali maso přidejte na kostičky nakrájenou slaninu, nakrájenou cibuli, nakrájený česnek a na mírném ohni míchejte 4-5 minut.
  4. Ke slanině s cibulí vložte maso, přidejte víno, vývar a duste, až je maso měkké. Podle potřeby přidejte víno, nebo vývar.
  5. Maso vyndejte, šťávu přeceďte, nebo propasírujte a do šťávy vmíchejte jíšku a nastrouhaný křen.
  6. Vařte 5 minut, pak do omáčky vložte maso a nechte maso prohřát.

TIP:

Omáčku lze připravit i bez křenu.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso se slaninovou omáčkou a křenem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat