Prostreno.cz

Panenská svíčková na zelenině

Nejjemnější kousek vepřového je mimořádně křehký a neobsahuje prakticky žádný tuk, svíčková se zeleninou je skvělá volba.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 467 kJ / 111 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy7g
tuky6g

Ingredience na

  • 800 g panenské svíčkové
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 2 lžíce oleje
  • 3 lžíce másla
  • 3 ks šalotky - oloupané,překrojené na poloviny
  • 2 ks velké karotky - nakrájené na plátky
  • 3 stroužky oloupaného česneku
  • 2 ks jablek - nakrájené na klínky
  • 3 snítky rozmarýnu
  • 150 ml 100% jablečné šťávy
  • 2 lžíce octa balsamico

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. V rendlíku, nebo pánvi vhodné do trouby rozehřejte olej a máslo, přidejte šalotku, maso a maso opečte ze všech stran.
  3. Maso podle chuti osolte, opepřete, k masu přidejte nakrájenou karotku, rozmarýn, jablečnou šťávu, jablka, balsamico a česnek.
  4. Maso přikryjte a duste doměkka. Pře koncem dušení maso odkryjte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Panenská svíčková na zelenině

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat