Prostreno.cz

Panenská svíčková na zelenině

Nejjemnější kousek vepřového je mimořádně křehký a neobsahuje prakticky žádný tuk, svíčková se zeleninou je skvělá volba.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 664 kJ / 158 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy10g
tuky9g

Ingredience na

  • 800 g panenské svíčkové
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 2 lžíce oleje
  • 3 lžíce másla
  • 3 ks šalotky - oloupané,překrojené na poloviny
  • 2 ks velké karotky - nakrájené na plátky
  • 3 stroužky oloupaného česneku
  • 2 ks jablek - nakrájené na klínky
  • 3 snítky rozmarýnu
  • 150 ml 100% jablečné šťávy
  • 2 lžíce octa balsamico

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. V rendlíku, nebo pánvi vhodné do trouby rozehřejte olej a máslo, přidejte šalotku, maso a maso opečte ze všech stran.
  3. Maso podle chuti osolte, opepřete, k masu přidejte nakrájenou karotku, rozmarýn, jablečnou šťávu, jablka, balsamico a česnek.
  4. Maso přikryjte a duste doměkka. Pře koncem dušení maso odkryjte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    45,34g
  • Sacharidy:

    219,60g
    • Cukry:

      40,00g
  • Tuky:

    214,93g
  • Vláknina:

    78,10g

Aktivita pro spálení: 158 kcal

19

minut jízdy na kole

15

minut běhu

47

minut uklízení



Podobné recepty

Hovězí roštěná se žampiony

(1 hlasů)
1h a 55min
648 kJ

Mleté hovězí maso se zeleninou

(4 hlasů)
60min
560 kJ

Kořeněné hovězí maso

(2 hlasů)
1h a 50min
583 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Panenská svíčková na zelenině

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat