Prostreno.cz

Italská polévka z hovězího masa

Hovězí polévka s paprikou, rajčaty a rýží jako hlavní chod.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 2h a 30min

    30min příprava

    2h a 0min vaření

  • 330 kJ / 78 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy9g
tuky2g

Ingredience na

  • 600 g hovězího masa na polévku
  • 350 g kořenové zeleniny
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička oleje
  • 2 ks zelené papriky
  • 200 g vařené hnědé rýže
  • 3 špetky soli
  • 0.5 lžičky sušeného oregana
  • 1 plechovka konzervovaných, loupaných rajčat - 400 g
  • 2 l vody
  • 1 lžíce sypkého hovězího vývaru

Postup přípravy

  1. Rýži uvařte podle návodu na obalu.
  2. Omyté maso vložte do vody, přidejte kořenovou zeleninu, 3 špetky soli a maso uvařte doměkka.
  3. Mezitím na oleji s máslem orestujte nakrájenou cibuli, přidejte nakrájenou papriku a papriku poduste 5 minut. Paprika by neměla být příliš měkká.
  4. Vývar sceďte, maso oberte od kostí, nakrájejte a vložte do vývaru.
  5. Do vývaru přidejte scezená rajčata, podušenou papriku, sypký vývar, oregano a uvařeno rýži.
  6. Polévku vařte ještě 10 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Italská polévka z hovězího masa

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat