1h a 10min
25min příprava
45min vaření
325 kJ
energetická hodnota na 100g
140 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky8g sacharidy6g bílkoviny
Sytá polévka s kuřecím masem, zeleninou a sýrem. V Británii podávána jako hlavní chod.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
1.5 l
domácího kuřecího vývaru
2 ks
brambor
- oloupané, nakrájené
1 ks
větší mrkve
- oloupané, nakrájené
2 stonky
řapíkatého celeru
- nakrájený na plátky
2 špetky
mletého bílého pepře
2 lžíce
másla
1 lžíce
oleje
2.5 lžíce
hladké mouky
300 ml
mléka
120 g
nastrouhaného sýra
- nejlépe čedar
350 g
vařeného kuřecího masa
- nakrájené na kostičky
Postup přípravy
Z másla, oleje a hladké mouky připravte světlou jíšku.
Jíšku za stálého míchání zalijte vývarem.
Přidejte brambory, mrkev, celer a vařte za občasného promíchání až je zelenina měkká.
Do polévky nalijte mléko, přidejte nakrájené kuřecí maso a přiveďte k varu.
Polévku odstavte z ohně a do polévky vmíchejte nastrouhaný sýr.
Polévku dochuťte pepřem.