Prostreno.cz

Zeleninové špízy

Grilované, zeleninové špízy s rajčatovou salsou.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 60min

    45min příprava

    15min vaření

  • 223 kJ / 53 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky3g

Ingredience na

  • 3 ks malých lilků
  • 1 lžička soli
  • 3 ks větší červené cibule
  • 16 stroužků česneku
  • 3 ks zelené papriky
  • 4 ks tvrdší rajčat
  • 4 špetky mletého pepře
  • 3 lžíce olivového oleje
  • K podávání
  • 6 ks oloupaných zralých rajčat
  • 1 ks větší šalotky
  • 4 lístky bazalky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Lilky překrojte podélně na polovinu, pak je nakrájejte na stejně silné plátky.
  2. Lilek vložte na 30 minut do osolené vody. Lilek musí zůstat pod vodou. Pak lilek sceďte a otřete dosucha.
  3. Papriky nakrájejte na silné proužky, cibuli na větší kousky, rajčata nakrájejte každé na 4 kusy.
  4. Do velké misky nasypte zeleninu, osolte ji, opepřete a pokapejte olejem. Velmi zlehka zeleninu promíchejte.
  5. Zeleninu střídavě napíchejte na špízy a grilujte na otevřeném venkovním grilu, nebo domácím stolním grilu přibližně 15 minut. Špízy při grilování otáčejte.
  6. Příprava salsy k podávání:Rajčata rozmačkejte v rendlíku vidličkou. Přidejte jemně nasekanou šalotku, nasekanou bazalku, olej, vše podle chuti osolte, opepřete a promíchejte. Přiveďte k varu a duste 10 minut. Nechte vychladnout.
  7. Špízy podávejte s rajčatovou salsou.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Zeleninové špízy

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat