Prostreno.cz

Polévka z bílého zelí s masem

Sytá polévka z anglické kuchyně, podávána jako hlavní chod.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 317 kJ / 75 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy4g
tuky6g

Ingredience na

  • 600 g hovězího masa - krk,zadní ,plec,nebo kližka
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks velké cibule
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 špetka mleté kurkumy
  • 400 g hodně malých brambor - stejně velkých
  • 2 ks mrkve
  • 400 g bílého zelí
  • 1.5 lžičky sušeného tymiánu
  • 2 l vody
  • 1 lžíce sypkého bio vývaru - zeleninový, nebo masový
  • 4 lžíce strouhaného čedaru - volitelné
  • 2 lžíce světlé instantní jíšky
  • 2 špetky soli
  • 1 hrst čerstvé petrželky - nasekané

Postup přípravy

  1. Hovězí maso nakrájejte na kostky a spolu s oloupanou, nakrájenou cibuli orestujte v hrnci na oleji s máslem.
  2. Maso posypte paprikou, kurkumou a minutu míchejte.
  3. Zalijte vodou, přidejte sypký bio vývar a vařte, až je maso skoro měkké.
  4. Do polévky přidejte oloupané, na polovinu překrojené brambory, očištěnou, na plátky nakrájenou mrkev, na nudličky nakrájené zelí, tymián a vařte, až je vše měkké.
  5. Před koncem vaření vmíchejte do polévky instantní jíšku, sýr a polévku podle chuti osolte.
  6. Před podáváním můžete polévku posypat nasekanou petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z bílého zelí s masem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat