Prostreno.cz

Červená řepa s octem balsamico

Úžasná zeleninová příloha s vůní rozmarýnu.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 145 kJ / 34 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy8g
tuky0g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Omytou řepu dejte do hrnce zalijte vodou, přidejte sůl, 3 větvičky rozmarýnu a řepu uvařte doměkka.
  2. Uvařenou řepu zchlaďte studenou vodou, řepu oloupejte a nakrájejte, třeba na kuličky vhodným vykrajovátkem. Můžete rovněž nakrájet na kostičky, nebo na plátky.
  3. Nakrájenou řepu nasypte do litrové sklenice.
  4. 400 ml vody, ocet balsamico, cukr a větvičky rozmarýnu přiveďte k varu. Odstavte z ohně a míchejte, až se rozpustí cukr.
  5. Vyndejte větvičky rozmarýnu a připravenou zálivkou řepu zalijte. Řepa by měla být zcela přikrytá zálivkou.
  6. Sklenici uzavřete víčkem a dejte ji do chladničky.
  7. Po 24 hodinách můžete ochutnávat. Takto připravená řepa vydrží v chladničce až 1 měsíc.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    9,10g
  • Sacharidy:

    239,50g
    • Cukry:

      105,00g
  • Tuky:

    30,20g
  • Vláknina:

    88,00g

Aktivita pro spálení: 34 kcal

4

minut jízdy na kole

3

minut běhu

10

minut uklízení



Podobné recepty

Brusinková marmeláda

(1 hlasů)
50min
526 kJ

Malinový džem

55min
599 kJ

Marinované houby

(3 hlasů)
30min
468 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Červená řepa s octem balsamico

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat