Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Srnčí medailonky

Mikeš
0hlasů
Hodnotit

30min

20min příprava

10min vaření

531 kJ

energetická hodnota na 100g

340 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:6g tuky4g sacharidy13g bílkoviny

Slavnostní oběd, nebo večeře. Milovníci zvěřiny si opravdu pochutnají.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 800 g srnčích medailonků
  • 5 špetek soli
  • 5 špetek mletého pepře
  • 4 lžíce olivového oleje
  • Na omáčku
  • 2 snítky čerstvé máty - pouze lístky
  • 4 lžíce červeného vinného octa
  • 4 lžíce malinového octa
  • 2 lžíce malinové marmelády
  • 250 g čerstvých malin

Postup přípravy

  • Lístky máty najemno nasekejte a nasypte je do mísy. Přidejte oba octy, vmíchejte marmeládu, rozmačkané maliny a dochuťte solí a pepřem.
  • Srnčí medailonky potřete olejem, dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem. Maso nenaklepávejte.
  • Medailonky vytvarujte do válečku a ovažte je potravinářským provázkem, aby udržely tvar.
  • Medailonky opečte ze všech stran na oleji, na střední teplotě 3-4 minuty z každé strany.
  • Pak maso dejte na 10 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
  • Podávejte s malinovou omáčkou a s dušenou sezónní zeleninou.
TIP:

Pokud vám vadí zrníčka malin, maliny prolisujte přes sítko.

Salát z jablek a ořechů

Salát z jablek a ořechů

2 hlasy
20min 646kJ 65 Kč
Chlebíček s hruškami

Chlebíček s hruškami

4 hlasy
1h a 30min 1027kJ 110 Kč

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Podobné recepty

Zajíc na divoko

Zajíc na divoko

12 hlasů
2h a 0min 445 kJ 500 Kč
Dušené srnčí na česneku

Dušené srnčí na česneku

26 hlasů
2h a 50min 645 kJ 440 Kč
Zvěřinový guláš

Zvěřinový guláš

8 hlasů
2h a 20min 454 kJ 220 Kč
Srnčí ragů

Srnčí ragů

4 hlasy
1h a 50min 451 kJ 250 Kč
Dušené zvěřinové kostky

Dušené zvěřinové kostky

3 hlasy
3h a 5min 881 kJ 320 Kč
Rychlý zvěřinový guláš

Rychlý zvěřinový guláš

1 hlas
1h a 20min 101 kJ 160 Kč

Články nejen o vaření