Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Polévka s pečeným česnekem

Mikeš
3hlasy
Hodnotit

1h a 20min

20min příprava

60min vaření

467 kJ

energetická hodnota na 100g

130 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:8g tuky6g sacharidy3g bílkoviny

Česnek při pečení zesládne a polévka je jemnější.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 palice česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 špetky soli
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 1 ks cibule
  • 1 ks květáku - vařeného
  • 140 ml suchého bílého vína
  • 1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 80 g jemně strouhaného parmezánu
  • Na posypání
  • 1 lžíce mletého barevného pepře

Postup přípravy

  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Palici česneku položte na alobal, osolte špetkou soli, zakápněte lžíci olivového oleje, pevně zabalte, položte na plech a pečte přibližně 45 minut.
  • Upečený česnek vyndejte z trouby a po vychladnutí vymáčkněte stroužky.
  • V hrnci na lžíci oleje a másla nechte zesklovatět oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, zalijte vývarem, přidejte stroužky pečeného česneku, polovinu uvařeného květáku (nejlépe ještě teplého) a vařte 5 minut.
  • Polévku rozmixujte, přidejte víno, smetanu, sýr a nechte projít varem.
  • Polévku podávejte s kouskem květáku, posypanou barevným pepřem.
Batátová polévka se špenátem

Batátová polévka se špenátem

3 hlasy
55min 344kJ 99 Kč
Bramborový salát s jogurtem

Bramborový salát s jogurtem

4 hlasy
45min 408kJ 55 Kč

Podobné recepty

Polévka z bílých fazolí

Polévka z bílých fazolí

1 hlas
1h a 15min 205 kJ 60 Kč
Sýrová polévka s brokolicí

Sýrová polévka s brokolicí

1 hlas
45min 433 kJ 120 Kč
Fenyklová polévka s ořechy

Fenyklová polévka s ořechy

4 hlasy
55min 550 kJ 150 Kč
Květákový krém s kuřecím masem

Květákový krém s kuřecím masem

3 hlasy
55min 276 kJ 110 Kč
Zeleninová polévka s krevetami

Zeleninová polévka s krevetami

0 hlasů
55min 325 kJ 240 Kč
Masová polévka s kroupami

Masová polévka s kroupami

1 hlas
1h a 55min 151 kJ 85 Kč

Články nejen o vaření