Prostreno.cz

Treska s pomerančovou šťávou

Ryba s pomerančovou šťávou a tymiánem. Kůra z běžně prodávaných pomerančů je chemicky ošetřená, na tento recept proto kupte raději bio pomeranče.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 313 kJ / 74 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy3g
tuky0g

Ingredience na

  • 1 kg chlazené tresky - případně mražené
  • 200 ml čerstvé pomerančové šťávy
  • 2.5 lžíce pomerančové kůry - nastrouhané na hrubém struhadle
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky hrubě mletého pepře
  • 1.5 lžíce sušeného tymiánu

Postup přípravy

  1. Rybu nakrájejte na porce a uložte ji do zapékací misky.
  2. Rybu přelijte pomerančovou šťávou, osolte ji, posypte pepřem, tymiánem a pomerančovou kůrou.
  3. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 30-35 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska s pomerančovou šťávou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat