Prostreno.cz

Bezlepkové cukroví

Polomáčené vánoční cukroví.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 0min
  • 1658 kJ / 396 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy46g
tuky18g

Ingredience na

  • 200 g bezlepkové mouky - nejlépe směs Jizerka
  • 50 g pohankové mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 120 g práškového cukru
  • 2 ks bezlepkového vanilkového pudinku - á 40 g
  • 120 g Hery
  • 60 g másla
  • 2 ks vajec
  • 120 g čokolády na vaření - nebo jakákoli oblíbená poleva

Postup přípravy

  1. Mouku, kypřící prášek a cukr prosejte do misky, přidejte pudinky a vše dobře promíchejte.
  2. Přidejte ostatní ingredience, kromě čokolády a vypracujte těsto.
  3. Směsí naplňte cukrářský sáček s rovnou špičkou a na plech pokrytý pečícím papírem nastříkejte kolečka, esíčka, tyčinky nebo jiné oblíbené vary.
  4. Pečte v troubě předehřáté na 160 °C dorůžova.
  5. Polovinu vychladlé sušenky namočte v rozpuštěné čokoládě, nebo můžete ozdobit polevou, kokosem, nebo cukrářským sypáním.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Bezlepkové cukroví

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat