Prostreno.cz

Dřeň s Cinzanem

Všem dobře vytráví po babiččině sladké tečce s alkoholem – granita al cinzano. S trochou trpělivosti se naučíte připravovat ledovou pomerančovo-bazalkovou tříšť. Výsledek stojí za to, zejména když je před námi celé léto. Recept na velmi osvěžující nápoj podle Emanuela Ridi.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 4h a 30min

    4h a 20min příprava

    10min vaření

  • 493 kJ / 117 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy14g
tuky0g

Ingredience na

  • 450 ml vody
  • 185 g třtinového cukru
  • 6 lístků bazalky
  • 5 ks pomerančů
  • 6 dcl Cinzana Bianco

Postup přípravy

  1. Do kastrůlku s 250 ml vody nastrouhejte pomerančovou kůru, přisypejte třtinový cukr a ohřejte, jakmile se cukr rozpustí, nechte směs vychladnout.
  2. Do 200 ml vody natrhejte lístky bazalky a rozmixujte. Vychladlou směs přeceďte a smíchejte s bazalkovou vodou. Dejte do mrazáku na několik hodin.
  3. Směs musíte několikrát promíchat, aby nevznikl led, ale tříšť. Dřeň servírujte zalitou Cinzanem, ozdobte plátkem pomeranče.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    3,91g
  • Sacharidy:

    112,80g
    • Cukry:

      107,61g
  • Tuky:

    0,75g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 117 kcal

14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

34

minut uklízení



Podobné recepty

Koktejl z manga

(22 hlasů)
15min
239 kJ

Exotický koktejl

(16 hlasů)
19min
626 kJ

Koktejl z kiwi

(24 hlasů)
15min
234 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dřeň s Cinzanem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat