Prostreno.cz

Polévka s krůtím masem

Krémová sváteční polská polévka.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 389 kJ / 93 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy8g
tuky6g

Ingredience na

  • 2 lžíce másla
  • 1 ks cibule
  • 1 lžička kari koření
  • 1.5 lžíce vody
  • 1 lžíce sypkého bio vývaru
  • 2 ks brambor
  • 1 ks mrkve
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 0.5 hrnku nasekané čerstvé petržele
  • 300 g krůtích prsou
  • 200 ml smetany na vaření
  • 2.5 lžíce světlé instantní jíšky
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky.
  2. V hrnci na másle nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli.
  3. Přidejte kari koření, očištěný nakrájený celer, oloupanou, na tenké plátky nakrájenou mrkev a vše lehce orestujte.
  4. Zeleninu zalijte vodou, přidejte oloupané, na kostky nakrájené brambory, nakrájené maso, sypký vývar a vařte 15 minut.
  5. Do polévky přidejte smetanu, jíšku a vařte ještě 15 minut, nebo až je maso měkké.
  6. Podle chuti polévku osolte a přidejte nasekanou petrželku.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka s krůtím masem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat