Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Polévka s krůtím masem

lentilka
3hlasy
Hodnotit

1h a 5min

20min příprava

45min vaření

389 kJ

energetická hodnota na 100g

140 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:6g tuky8g sacharidy5g bílkoviny

Krémová sváteční polská polévka.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 2 lžíce másla
  • 1 ks cibule
  • 1 lžička kari koření
  • 1.5 lžíce vody
  • 1 lžíce sypkého bio vývaru
  • 2 ks brambor
  • 1 ks mrkve
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 0.5 hrnku nasekané čerstvé petržele
  • 300 g krůtích prsou
  • 200 ml smetany na vaření
  • 2.5 lžíce světlé instantní jíšky
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  • Maso nakrájejte na kostky.
  • V hrnci na másle nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli.
  • Přidejte kari koření, očištěný nakrájený celer, oloupanou, na tenké plátky nakrájenou mrkev a vše lehce orestujte.
  • Zeleninu zalijte vodou, přidejte oloupané, na kostky nakrájené brambory, nakrájené maso, sypký vývar a vařte 15 minut.
  • Do polévky přidejte smetanu, jíšku a vařte ještě 15 minut, nebo až je maso měkké.
  • Podle chuti polévku osolte a přidejte nasekanou petrželku.
Cizrnový salát s bylinkami

Cizrnový salát s bylinkami

35min 748kJ 130 Kč

Podobné recepty

Rybí polévka s čerstvým fenyklem

Rybí polévka s čerstvým fenyklem

4 hlasy
1h a 5min 269 kJ 190 Kč
Thajská kari polévka

Thajská kari polévka

3 hlasy
55min 870 kJ 130 Kč
Polévka s růžičkovou kapustou

Polévka s růžičkovou kapustou

4 hlasy
55min 387 kJ 120 Kč
Polévka z topinambur a artyčoku

Polévka z topinambur a artyčoku

5 hlasů
1h a 5min 403 kJ 90 Kč
Polévka s treskou a rýží

Polévka s treskou a rýží

2 hlasy
1h a 5min 444 kJ 140 Kč
Polévka z řapíkatého celeru

Polévka z řapíkatého celeru

3 hlasy
55min 238 kJ 80 Kč

Články nejen o vaření