Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Rybí polévka s čerstvým fenyklem

lanvin
4hlasy
Hodnotit

1h a 5min

20min příprava

45min vaření

269 kJ

energetická hodnota na 100g

190 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky6g sacharidy4g bílkoviny

Polévka z rybího filé s krevetami a fenyklem.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 300 g malých krevet - rozmražených, nebo čerstvých
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 100 g čerstvého fenyklu
  • 1 ks větší mrkve
  • 250 g rybího filé bez kostí - treska,losos apod.
  • 1.5 l zeleninového vývaru
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 200 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce světlé instantní jíšky
  • 1 svazek zelené petrželky
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého bílého pepře

Postup přípravy

  • V hrnci na oleji s máslem nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  • Přidejte očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev, nakrájený fenykl, zalijte vývarem a vařte 10 minut.
  • Přidejte na malé kousky nakrájené rybí filé, víno, smetanu, jíšku a vařte 10-15 minut.
  • Polévku dochuťte solí a pepřem, přidejte krevety a nechte jen projít varem.
  • Polévku podávejte hustě posypanou nakrájenou petrželkou.
Cizrnový salát s bylinkami

Cizrnový salát s bylinkami

35min 748kJ 130 Kč

Podobné recepty

Zeleninová polévka s fazolemi

Zeleninová polévka s fazolemi

2 hlasy
55min 97 kJ 90 Kč
Portugalská rybí polévka

Portugalská rybí polévka

3 hlasy
50min 220 kJ 150 Kč
Thajská kari polévka

Thajská kari polévka

3 hlasy
55min 870 kJ 130 Kč
Polévka s růžičkovou kapustou

Polévka s růžičkovou kapustou

4 hlasy
55min 387 kJ 120 Kč
Polévka z topinambur a artyčoku

Polévka z topinambur a artyčoku

5 hlasů
1h a 5min 403 kJ 90 Kč
Polévka z řapíkatého celeru

Polévka z řapíkatého celeru

3 hlasy
55min 238 kJ 80 Kč

Články nejen o vaření