Prostreno.cz

Rybí polévka s čerstvým fenyklem

Polévka z rybího filé s krevetami a fenyklem.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 272 kJ / 65 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy6g
tuky3g

Ingredience na

  • 300 g malých krevet - rozmražených, nebo čerstvých
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 100 g čerstvého fenyklu
  • 1 ks větší mrkve
  • 250 g rybího filé bez kostí - treska,losos apod.
  • 1.5 l zeleninového vývaru
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 200 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce světlé instantní jíšky
  • 1 svazek zelené petrželky
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého bílého pepře

Postup přípravy

  1. V hrnci na oleji s máslem nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev, nakrájený fenykl, zalijte vývarem a vařte 10 minut.
  3. Přidejte na malé kousky nakrájené rybí filé, víno, smetanu, jíšku a vařte 10-15 minut.
  4. Polévku dochuťte solí a pepřem, přidejte krevety a nechte jen projít varem.
  5. Polévku podávejte hustě posypanou nakrájenou petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí polévka s čerstvým fenyklem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat