Prostreno.cz

Květák s pažitkovou omáčkou

Dozlatova osmažený květák v klasickém trojobalu mají rádi děti i dospělí. Připravte si květák vařený, přelitý omáčkou. Bude vám taky chutnat.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 961 kJ / 229 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy5g
tuky23g

Ingredience na

  • 1 ks velkého květáku
  • 1 lžička soli
  • Na omáčku
  • 300 ml 33% smetany
  • 2 lžíce studeného másla
  • 1 svazek pažitky
  • 0.5 lžičky cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • 2 špetky soli
  • 1 lžíce světlé instantní jíšky

Postup přípravy

  1. Smetanu přiveďte k varu, přidejte jíšku a vařte 10 minut.
  2. Dochuťte solí, cukrem, pepřem a citronovou šťávou.
  3. Nakonec vmíchejte máslo a nasekanou pažitku.
  4. Květák uvařte v osolené vodě doměkka, měkký květák sceďte a podávejte přelitý omáčkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Květák s pažitkovou omáčkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat