Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Květák s pažitkovou omáčkou

lanvin
0hlasů
Hodnotit

50min

20min příprava

30min vaření

949 kJ

energetická hodnota na 100g

110 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:23g tuky5g sacharidy2g bílkoviny

Dozlatova osmažený květák v klasickém trojobalu mají rádi děti i dospělí. Připravte si květák vařený, přelitý omáčkou. Bude vám taky chutnat.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 ks velkého květáku
  • 1 lžička soli
  • Na omáčku
  • 300 ml 33% smetany
  • 2 lžíce studeného másla
  • 1 svazek pažitky
  • 0.5 lžičky cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • 2 špetky soli
  • 1 lžíce světlé instantní jíšky

Postup přípravy

  • Smetanu přiveďte k varu, přidejte jíšku a vařte 10 minut.
  • Dochuťte solí, cukrem, pepřem a citronovou šťávou.
  • Nakonec vmíchejte máslo a nasekanou pažitku.
  • Květák uvařte v osolené vodě doměkka, měkký květák sceďte a podávejte přelitý omáčkou.
Hruškový nákyp

Hruškový nákyp

1 hlas
790kJ 80 Kč
Jarní bramborový salát s chřestem

Jarní bramborový salát s chřestem

1 hlas
390kJ 120 Kč

Podobné recepty

Zapečený květák

Zapečený květák

2 hlasy
1h a 10min 536 kJ 130 Kč
Mleté maso zapečené s květákem

Mleté maso zapečené s květákem

3 hlasy
1h a 15min 621 kJ 170 Kč
Brokolice zapečená s květákem

Brokolice zapečená s květákem

3 hlasy
55min 494 kJ 80 Kč
Brokolice zapečená s květákem

Brokolice zapečená s květákem

3 hlasy
1h a 5min 784 kJ 90 Kč
Zapečená bramborová kaše s květákem

Zapečená bramborová kaše s květákem

1 hlas
1h a 15min 390 kJ 90 Kč
Květákový nákyp

Květákový nákyp

1 hlas
1h a 30min 407 kJ 120 Kč

Články nejen o vaření