Prostreno.cz

Platýs v alobalu

Dietní ryba se zeleninou.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 730 kJ / 174 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky14g

Ingredience na

  • 800 g chlazeného platýse - nebo jiné ryby
  • 1 ks velké mrkve
  • 1 ks větší petržele
  • 1 ks malého pórku
  • 4 plátky másla
  • 100 ml bílého vína
  • 6 špetek soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 1 svazek čerstvé pažitky
  • K podávání
  • 4 ks klínků citrónu

Postup přípravy

  1. Porce ryby osolte a opepřete.
  2. Očištěnou zeleninu nakrájejte na nudličky, nasypte je do misky, velmi jemně je osolte a promíchejte.
  3. Z alobalu vystřihněte 8 čtverců.
  4. Položte vždy dva čtverce na sebe a na alobal položte porci ryby, ryby posypte zeleninou, přidejte plátek másla a vše zakápněte vínem.
  5. Rybu zabalte a položte do pekáčku.
  6. Pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 25 minut.
  7. Podávejte s klínky citrónu, posypané nakrájenou pažitkou.

TIP:

Rybu můžete připravit v pečícím papíru.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    38,84g
  • Sacharidy:

    114,20g
    • Cukry:

      21,00g
  • Tuky:

    87,35g
  • Vláknina:

    37,10g

Aktivita pro spálení: 174 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

51

minut uklízení



Podobné recepty

Plněné rybí plátky

(2 hlasů)
55min
672 kJ

Ryba s šafránovou omáčkou

(5 hlasů)
1h a 5min
1034 kJ

Losos s ořechovou krustou

(7 hlasů)
50min
1826 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Platýs v alobalu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat