Platýs v alobalu
Dietní ryba se zeleninou.
-
45min
20min příprava
25min vaření
-
739 kJ / 176 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny6g
sacharidy5g
tuky14g
Ingredience na
- 800 g
chlazeného platýse
- nebo jiné ryby
- 1 ks
velké mrkve
- 1 ks
větší petržele
- 1 ks
malého pórku
- 4 plátky
másla
- 100 ml
bílého vína
- 6 špetek
soli
- 4 špetky
mletého pepře
- 1 svazek
čerstvé pažitky
- K podávání
- 4 ks
klínků citrónu
Postup přípravy
- Porce ryby osolte a opepřete.
- Očištěnou zeleninu nakrájejte na nudličky, nasypte je do misky, velmi jemně je osolte a promíchejte.
- Z alobalu vystřihněte 8 čtverců.
- Položte vždy dva čtverce na sebe a na alobal položte porci ryby, ryby posypte zeleninou, přidejte plátek másla a vše zakápněte vínem.
- Rybu zabalte a položte do pekáčku.
- Pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 25 minut.
- Podávejte s klínky citrónu, posypané nakrájenou pažitkou.
TIP:
Rybu můžete připravit v pečícím papíru.