Prostreno.cz

Platýs v alobalu

Dietní ryba se zeleninou.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 739 kJ / 176 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy5g
tuky14g

Ingredience na

  • 800 g chlazeného platýse - nebo jiné ryby
  • 1 ks velké mrkve
  • 1 ks větší petržele
  • 1 ks malého pórku
  • 4 plátky másla
  • 100 ml bílého vína
  • 6 špetek soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 1 svazek čerstvé pažitky
  • K podávání
  • 4 ks klínků citrónu

Postup přípravy

  1. Porce ryby osolte a opepřete.
  2. Očištěnou zeleninu nakrájejte na nudličky, nasypte je do misky, velmi jemně je osolte a promíchejte.
  3. Z alobalu vystřihněte 8 čtverců.
  4. Položte vždy dva čtverce na sebe a na alobal položte porci ryby, ryby posypte zeleninou, přidejte plátek másla a vše zakápněte vínem.
  5. Rybu zabalte a položte do pekáčku.
  6. Pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 25 minut.
  7. Podávejte s klínky citrónu, posypané nakrájenou pažitkou.

TIP:

Rybu můžete připravit v pečícím papíru.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Platýs v alobalu

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat