Prostreno.cz

Vepřová kýta na černém pivu

Pivo dodá masu skvělou chuť.

  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 523 kJ / 125 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy9g
tuky6g

Ingredience na

  • 800 g vepřové kýty
  • 4 lžíce oleje
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky mletého černého pepře
  • 4 ks cibule
  • 1 kg brambor
  • 300 ml tmavého piva
  • 200 ml masového vývaru

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na plátky a orestujte je na oleji.
  2. Oloupané brambory nakrájejte na plátky, oloupanou cibuli nakrájejte na čtvrtky.
  3. Do pekáčku uložte střídavě maso, cibuli a brambory. Vše osolte a opepřete.
  4. Maso podlijte pivem, vývarem, přikryjte a duste v troubě 45- 50 minut, až bude maso měkké.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,00g
  • Sacharidy:

    102,80g
    • Cukry:

      10,73g
  • Tuky:

    118,21g
  • Vláknina:

    28,00g

Aktivita pro spálení: 125 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

37

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřový bůček se sušenými švestkami

(3 hlasů)
2h a 20min
1158 kJ

Plněné mleté maso

(2 hlasů)
1h a 30min
1014 kJ

Vepřové maso s řapíkatým celerem

(5 hlasů)
1h a 20min
821 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová kýta na černém pivu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat