Prostreno.cz

Teplý salát z červené řepy

Velmi jednoduchý, zdravý salát.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 502 kJ / 120 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy11g
tuky8g

Ingredience na

  • 1 kg červené řepy - menší bulvy
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 lžíce másla
  • Na zálivku
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 2.5 lžíce červeného vinného octa
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Dobře omytou řepu uvařte v osolené vodě doměkka.
  2. Mezitím prošlehejte v misce olivový olej, cukr, 2 špetky soli, vinný ocet a pepř.
  3. Uvařenou řepu oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
  4. Plátky prohřejte v pánvi s rozehřátým máslem.
  5. Řepu bez másla rozdělte na talíře a pokapejte připravenou zálivkou. Hned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Teplý salát z červené řepy

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat