Prostreno.cz

Polévka s těstovinovou rýží

K přípravě polévky využijete zbytek vařeného kuřecího masa.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 324 kJ / 77 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy10g
tuky2g

Ingredience na

  • 2 lžíce oleje
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 ks cibule
  • 2 snítky šafránu - nemusí být
  • 0.5 lžičky sušeného tymiánu
  • 2 l kuřecího vývaru
  • 2.5 hrnku vařeného kuřecího masa - jemně nakrájeného
  • 0.5 hrnku těstovinové rýže orzo
  • 1 hrnek mražené kukuřice
  • 0.5 hrnku listové petrželky - nakrájené
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Orzo uvařte podle návodu na obalu.
  2. Uvařenou těstovinovou rýži sceďte.
  3. Na oleji orestujte drobně nakrájený celer a cibuli, posypte tymiánem, přidejte šafrán a minutu míchejte.
  4. Zalijte vývarem, do vývaru nasypte kukuřici, drobně nakrájené kuřecí maso a vařte 10 minut.
  5. Nakonec do polévky přisypte těstovinovou rýži, petrželku, dochuťte solí a polévku jen prohřejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka s těstovinovou rýží

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat