Prostreno.cz

Luštěninová polévka s rajčaty

Sytá luštěninová polévka, kterou můžete podávat s čerstvým pečivem jako hlavní chod.

  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 346 kJ / 82 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy12g
tuky3g

Ingredience na

  • 200 g luštěninové směsi
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks cibule
  • 1 ks velké mrkve
  • 2 l slabého zeleninového vývaru
  • 100 g libové anglické slaniny
  • 3 stroužky česneku
  • 2 ks bobkového listu
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • 3 špetky mletého pepře
  • 3 špetky soli
  • 1 hrnek zelené petrželky - nasekané

Postup přípravy

  1. Luštěninovou směs důkladně propláchněte v cedníku horkou vodou.
  2. V hrnci na rozehřátém másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  3. Přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a minutu míchejte.
  4. Očištěnou mrkev nadrobno nakrájejte a přidejte ke slanině.
  5. Vše zalijte vývarem, přidejte bobkový list a vařte doměkka.
  6. Když jsou luštěniny měkké, přidejte scezená rajčata a vařte ještě 5 minut.
  7. Polévku dochuťte solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
  8. Před podáváním posypte zelenou petrželkou.

TIP:

Luštěninová směs je vyvážená směs ječných krup, hrachu zeleného a žlutého půleného, pohanky, čočky a čočky červené.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Luštěninová polévka s rajčaty

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat