Zapečený toustový chléb
Takto připravený toustový chléb můžete podávat jako pozdní snídani, nebo oběd, nejlépe se zeleninovým salátem.
-
60min
30min příprava
30min vaření
-
736 kJ / 175 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny9g
sacharidy12g
tuky9g
Ingredience na
- 10 plátků
bílého toustového chleba
- 80 g
změklého másla
- 150 g
šunky
- nakrájené na kostičky
- 2 ks
lahůdkové cibulky
- 4 ks
vajec
- 1 hrnek
hrášku
- 450 ml
smetany na vaření
- 2 špetky
mletého bílého pepře
- 0.5 hrnku
strouhaného sýra
- 120 g
čerstvého sýra ricotta
- 1 hrnek
natě lahůdkové cibulky
- nakrájené
- Na vymazání
- 2 lžíce
másla
Postup přípravy
- Zapékací misku vymažte máslem.
- Každý plátek chleba potřete máslem.
- Chléb ukládejte do vymazané zapékací misky, vždy přisypte trochu nakrájené šunky, hrášek a tence nakrájenou cibulku.
- Vejce a smetanu prošlehejte v misce, přidejte rozdrobený čerstvý sýr, dochuťte pepřem a promíchejte.
- Smetanou zalijte toustový chléb a nechte 30 minut stát.
- Misku přikryjte a pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 15 minut.
- Misku odkryjte, chléb posypte nastrouhaným sýrem a pečte v troubě dalších 15 minut odkryté.
- Podávejte posypané nakrájenou cibulovou natí.
TIP:
K přípravě pokrmu můžete použít i tmavý, nebo celozrnný toustový chléb.