Prostreno.cz

Makrela s rajčaty

Makrela a recepty z ní jsou oblíbené hlavně v přímořských oblastech. Vyzkoušejte makrelu s rajčaty a tymiánem.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 595 kJ / 142 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy4g
tuky11g

Ingredience na

  • 4 porce filé makrely - nejlépe chlazené
  • 3 lžíce másla
  • 4 lžíce oleje
  • 5 špetek soli
  • 5 špetek mletého pepře
  • 1 ks červené cibule
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 stroužek česneku
  • 4 ks oloupaných rajčat
  • 2 snítky čerstvého tymiánu - nebo 0.5 lžíce sušeného

Postup přípravy

  1. Rajčata nakrájejte na kostičky a nasypte je do misky.
  2. Jemně je osolte, opepřete, pokapejte citronovou šťávou, 2 lžícemi oleje a rybí omáčkou, promíchejte a dejte stranou.
  3. V pánvi vhodné do trouby rozehřejte 2 lžíce oleje a máslo, přisypte lístky tymiánu, oloupanou, nakrájenou cibuli, nakrájený česnek a nechte cibuli zesklovatět.
  4. Na takto připravené směsi opečte z obou stran osolené, opepřené rybí porce.
  5. Ryby posypte připravenými rajčaty a dejte je na 15 minut do trouby předehřáté na 180 °C.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Makrela s rajčaty

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat