1h a 10min
25min příprava
45min vaření
564 kJ
energetická hodnota na 100g
220 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:11g tuky3g sacharidy6g bílkoviny
Makrela a recepty z ní jsou oblíbené hlavně v přímořských oblastech. Vyzkoušejte makrelu s rajčaty a tymiánem.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
4 porce
filé makrely
- nejlépe chlazené
3 lžíce
másla
4 lžíce
oleje
5 špetek
soli
5 špetek
mletého pepře
1 ks
červené cibule
1 lžíce
rybí omáčky
2 lžíce
citronové šťávy
1 stroužek
česneku
4 ks
oloupaných rajčat
2 snítky
čerstvého tymiánu
- nebo 0.5 lžíce sušeného
Postup přípravy
Rajčata nakrájejte na kostičky a nasypte je do misky.
Jemně je osolte, opepřete, pokapejte citronovou šťávou, 2 lžícemi oleje a rybí omáčkou, promíchejte a dejte stranou.
V pánvi vhodné do trouby rozehřejte 2 lžíce oleje a máslo, přisypte lístky tymiánu, oloupanou, nakrájenou cibuli, nakrájený česnek a nechte cibuli zesklovatět.
Na takto připravené směsi opečte z obou stran osolené, opepřené rybí porce.
Ryby posypte připravenými rajčaty a dejte je na 15 minut do trouby předehřáté na 180 °C.