Prostreno.cz

Ryba s čerstvým špenátem

Ideální pro přípravu je tuňák, nejlépe čerstvý, ale můžete použít i mražené porce tuňáka nebo lososa stejně jako jiné ryby, třeba našeho kapra.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 778 kJ / 185 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy4g
tuky14g

Ingredience na

  • 4 porce tuňáka - á 200 g
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 300 g baby špenátu
  • 1 hrst rukoly
  • Na zálivku
  • 1 lžíce medu
  • 100 ml olivového oleje
  • 5 lžic sójové omáčky
  • 1 lžíce konzervovaného růžového pepře
  • 2 špetky římského kmínu
  • 2 špetky mletého zázvoru
  • 1 lžička soli

Postup přípravy

  1. V misce promíchejte ingredience na zálivku.
  2. Osušené porce ryby potřete z obou stran připravenou zálivkou.
  3. Špenát a rukolu nasypte do velké misky a přidejte zbývající zálivku. Promíchejte.
  4. Ryby zvolna opečte v pánvi na másle s olejem. Ryby můžete připravit i na grilovací pánvi.
  5. Špenát rozdělte na talíře, přidejte rybu a hned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba s čerstvým špenátem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat