Prostreno.cz

Šneci se sýrem, slaninou a bylinkami

Slaní šneci jsou vhodní jako malá svačina, nebo jako neotřelý doplněk k polévce.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 1h a 15min

    45min příprava

    30min vaření

  • 974 kJ / 232 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy20g
tuky12g

Ingredience na

  • 300 g hladké mouky
  • 1 ks kypřicího prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 60 g změklého másla
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 250 ml mléka
  • 100 g najemno nastrouhaného sýra - nejlépe čedar
  • 150 g anglické slaniny
  • 0.5 hrnku jemně nasekaných bylinek - tymián, petrželka apod.
  • Na potření
  • 1 ks vejce - rozšlehané

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Plech vyložte pečicím papírem.
  3. Slaninu nakrájejte nadrobno a lehce ji orestujte v pánvi.
  4. Do větší mísy prosejte mouku, kypřící prášek a sůl.
  5. Přidejte změklé máslo a rukama zpracujte, až bude směs připomínat jemnou drobenku.
  6. Vmíchejte strouhaný parmezán a udělejte ve středu důlek.
  7. Do moučné směsi přidejte mléko a vařečkou míchejte, až se vše spojí. Přípravu těsta můžete dokončit rukama. Těsto by mělo být poddajné, ale nemělo by lepit.
  8. Z těsta vytvarujte kouli.
  9. Těsto pomoučněným válečkem rozválejte na placku 25 x 30 cm.
  10. Rovnoměrně ji posypte slaninou, nasekanými bylinkami a strouhaným sýrem.
  11. Od delší strany placku srolujte do válce.
  12. Ostrým nožem válec nakrájejte na 12 stejně silných plátků.
  13. Šneky uložte na připravený plech, nechte mezi nimi mezery asi 2 cm a potřete je rozšlehaným vejcem.
  14. Pečte v předehřáté troubě 25–30 minut nebo dokud nebudou šneci zlataví a propečení. Podávejte nejlépe teplé nebo při pokojové teplotě.
  15. Tito šneci chutnají nejlépe v den, kdy jsou upečení.

TIP:

Šneky je možné zamrazit ve vzduchotěsné nádobě nebo v uzavíratelném sáčku k zmrazování potravin. Rozmrazujte je při pokojové teplotě a poté je ohřejte v troubě na plechu vyloženém pečicím papírem při teplotě 160 °C.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Šneci se sýrem, slaninou a bylinkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat